Publicitat

Pel gir del portaveu d'ERC al Congrés

Tensió Asens-Rufián

Rufián i Asens han topat a 'Twitter'

El gir d'Esquerra cap a posicions pragmàtiques i realistes està provocant divisions entre els representants al Congrés dels Diputats del partit d'Oriol Junqueras i els d'altres formacions independentistes. En aquest sentit, s'han tensat les relacions entre el portaveu d'Esquerra, Gabriel Rufián, i el representant dels comuns catalans a Podem, Jaume Asens.

El problema està originat per les crítiques de Rufián, que ha passat del histrionisme a la moderació, a l'exigència que van plantejar els comuns de participar a l’eventual Govern de l'Estat presidit per Pedro Sánchez per donar suport a la investidura del líder del PSOE. Cal destacar que Asens, molt proper a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, pertany al sector més radical de l'independentisme.

Asens, de la seva banda, ha contestat Rufián al·ludint a la disposició que va mostrar Esquerra per donar suport a la investidura de Sánchez: "Sorprèn veure Rufián defensar la posició de PRISA i la CEOE. Però ja que pregunta perquè cal estar al Consell de Ministres, aquí va una raó: és la garantia que Cataluya sigui escoltada allà i que el PSOE no torni a pactar amb els del 155 permanent".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat