Publicitat
Confidencial · 18 de Maig de 2017. 00:15h.

Tensió de JxSí amb els 'comuns'

I del Govern amb l'alcaldessa de Barcelona

Tensió de JxSí amb els 'comuns'

Ada Colau i Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu

La polèmica per la no acusació del Govern a Convergència en el cas del Palau de la Música no només està dividint Junts pel Sí, sinó que a més està augmentant la distància que hi ha entre la coalició independentista que governa Catalunya i els comuns, un sector que els dirigents sobiranistes volen atreure’s perquè donin suport a un referèndum unilateral.

D'una banda, Xavier Domènech, que amb Ada Colau lidera els comuns, ha acusat el PDECat d'haver donat suport al decret llei sobre l'estiba del Govern espanyol del PP a canvi que l’Executiu de Rajoy propiciés -amb la seva absència de l'última reunió del Consorci del Palau de la Música- que el PDECat imposés la seva postura de no acusar Convergència en el judici pel cas del Palau. L'afirmació de Domènech ha indignat els dirigents convergents.

A més, després que Ada Colau demanés per escrit al president Puigdemont una reunió del Consorci per rectificar la posició del Govern, la portaveu de l'Executiu català, Neus Munté, va acusar l'alcaldessa de Barcelona de mantenir una "actuació deshonesta" en aquest afer, el que ha provocat un gran empipament entre els comuns.

0 Comentaris

Publicitat