Publicitat
Confidencial · 11 d'Abril de 2019. 00:10h.

Tensió Esquerra-JxC

Per la derrota parlamentària del Govern

Tensió Esquerra-JxC

Puigdemont i Junqueras al Palau de la Generalitat

La recent derrota soferta al Parlament pel Govern que presideix Torra ha incrementat les tensions, que ja eren considerables, entre Esquerra i Junts per Catalunya (JxC), la marca electoral del PDECat. Fonts d'Esquerra afirmen que la direcció del partit que lidera Oriol Junqueras responsabilitza directament Puigdemont de la pèrdua de la majoria parlamentària.

Els dirigents d'Esquerra opinen que el Govern ha perdut la majoria per la negativa de Puigdemont i altres diputats de JxC a a ser substituïts temporalment per altres companys al Parlament quan van ser suspesos com a diputats pel magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, instructor del sumari per l'intent independentista de tardor del 2017. Els diputats d'ERC afectats per aquesta mesura, excepte Toni Comín, que ja actua com a un polític de l'òrbita de Puigdemont, sí que van acceptar ser substituïts.

La relació d'Esquerra és molt tensa no només amb Puigdemont, sinó també amb Torra, i sobretot amb Josep Costa, vicepresident primer de la Mesa del Parlament, als quals acusa d'haver prescindit totalment de la gestió del Govern, per dedicar-se a una estratègia de gestos i de simbologia absolutament estèrils. A més, és previsible que aquestes relacions empitjorin amb les campanyes electorals que s'acosten.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/04/2019 - 00:12

Los separatistas del Trilemont Party y de la Empedernida Regolpista Carlista habéis convertido el Parlement en un cagódromo, en un water. Estaréis contentos.