Publicitat

Sánchez, disposat a cedir davant d’ERC

Torna 'el relator'

Imatge de la reunió que va originar ‘l’acord de Pedralbes'

Els contactes entre la direcció de l'PSOE i la d'Esquerra sobre l'eventual investidura de Pedro Sánchez com a president del futur Govern espanyol, han col·locat de nou a la primera línia política la figura del relator, un concepte que va organitzar un considerable escàndol polític durant les negociacions de l'Estat amb la Generalitat sobre l'anterior, i fracassada, investidura de Sánchez.

Els dirigents d'Esquerra exigeixen que es negociï a partir d'el denominat acord de Pedralbes, de desembre del 2018, que preveia un diàleg entre les dues administracions, que seria dirigit per un relator, és a dir, una mena d'intermediari. Quan Miquel Iceta, el primer secretari del PSC, va revelar al febrer aquest aspecte de les negociacions, es va produir una important polèmica, no només a Catalunya, sinó al conjunt de l'Estat. I després, quan Torra va filtrar d’altres punts del document, i el Govern de Sánchez no va aconseguir tirar endavant el projecte de pressupostos de l'Estat, el PSOE va escenificar una ruptura de les negociacions.

Ara, es torna al mateix plantejament. Esquerra exigeix la vigència de l'acord de Pedralbes, especialment de la figura del relator. I influents membres de la direcció del PSC mostren que no estan en contra de la proposta. Fonts del PSOE, de la seva banda, diuen que Sánchez estaria totalment disposat a empassar-se aquest cop el relator, encara que té por de la reacció que pugui produir-se entre els barons del partit. Ell, però, estaria d'acord.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jose Antonio Menendez Ramos, Madrid, 19/11/2019 - 07:25

Pues la última vez que se le ocurrió a falconetti lo del "relator" consiguió juntarnos en Colón al menos a 250.000 personas y unir a las 3 derechas . De hecho las fotos aéreas han estado censuradas hasta hace poco .