Publicitat
Confidencial · 23 de Setembre de 2019. 00:05h.

Torna l’anticatalanisme

Donarà vots el 10-N

Torna l’anticatalanisme

Banderes espanyoles durant una manifestació

Un fet demoscòpic inqüestionable a Espanya és que l'anticatalanisme proporciona vots fora de Catalunya quan hi ha eleccions. Per tant, com el proper 10 de novembre se celebraran eleccions generals, cal preveure la tornada de l'anticatalanisme. És una vella tradició que sempre torna en períodes electorals com a l'actual, i de fet, les conseqüències d'aquesta tornada ja s'estan començant a notar.

Potser, es nota més a l'autodenominada esquerra, ja que tant Pedro Sánchez com a Pablo Iglesias estan parlant una altra vegada de l'eventual aplicació a la Generalitat de Catalunya de l'article 155 de la Constitució. Sánchez busca, d'una banda, atreure vots del nacionalisme espanyol, sobretot de Ciutadans, i per una altra, tranquil·litzar els barons del seu mateix partit. I Iglesias actua pensant, una altra vegada, a l'opció d'entrar a un Govern del PSOE després del 10-N.

A més, l'escenari serà propici per als que venguin anticatalanisme, perquè a la primera quinzena del proper mes d'octubre es difondrà la sentència del judici contra els dirigents independentistes acusats de Intentar fer efectiva la independència de Catalunya durant la tardor del 2017. Aquest fet provocarà una reacció de l'independentisme català, i serà un bon moment per fer mèrits anticatalanistes amb l'objectiu de guanyar vots fora de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Protágoras, bcn.España, 23/09/2019 - 10:18

Los nacionalistas son antiespañoles. Su objetivo declarado es desmembrar España, destruir la nación plural de ciudadanos, y construir naciones étnicas sobre sus cenizas. Los que se oponen a que esto suceda no son anticatalanistas, (millones de catalanes también se oponen a ello), sino antinacionalistas, y antietnicistas.

#5 Josep, Barcelona , 23/09/2019 - 08:59

El catalanisme transversal e integrador ha mort, ara es diu independentisme. Gràcies procés

#4 Este comportamiento no es anti-capitalismo, Terrassa, 23/09/2019 - 08:05

Es anti-delincuentes.

#3 El Caudillo, El Ferrol del Caudillo, 23/09/2019 - 07:53

Al final los rojillos de la anti-España acabarán apelando a la unidad de destino en lo universal...lo que hacen algunos por volar en Falcon jejeje.

#2 Júlia, Barcelona, 23/09/2019 - 01:38

Discrepo TOTALMENTE... con el titular. NO es anticatalanismo..es antiseparatismo. No adoptemos el mantra de los separatas. Más de la mitad de los catalanes NO son separatistas. Por tanto...MENOS demagogia con los titulares.