Publicitat

I l'independentisme simbòlic

Torna 'l'astúcia'

El president del Parlament, Roger Torrent, en una imatge d’arxiu

Les formacions independentistes han donat una nova mostra de la seva debilitat, utilitzant un ardit legalista per aprovar al Parlament una proposta de resolució que havia estat vetada pel Tribunal Constitucional, per aconseguir així un resultat purament simbòlic, atès que aquesta aprovació no té cap conseqüència real.

Però no es tracta només que l'independentisme estigui a una situació de debilitat. També té por, perquè l'astúcia utilitzada en aquest cas té també l'objectiu d'evitar una actuació judicial per la tramitació d'una proposta que havia estat frenada pel Constitucional. És a dir, hi ha debilitat i hi ha por de l'Estat.

D'aquesta manera, l'independentisme torna a l'etapa de l'astúcia, una expressió que va popularitzar Artur Mas. La combinació d'astúcia, debilitat i por dels tribunals configura un escenari de total impotència de les formacions independentistes, l'actuació de les quals està ja limitada a gestos exclusivament simbòlics i irrellevants.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Careto, Bcn, 01/12/2019 - 21:37

Te cara del que es, aquest personatge de la foto. Quina mirada més penetrant, hostia, que profund i saberut..

#1 no soy nadie, barcelona, 28/11/2019 - 08:32

"gestos simbólicos", pero ahí siguen, molestando, no se si a la secta lazi esto les reconforta, a los que no lo somos, a mí por ejemplo, me molesta mucho (por decirlo suavemente)