Publicitat

Sectors de JxC rebutgen aquesta opció

Torra candidat?

Torra amb Puigdemont, en una imatge d'arxiu

El president Torra no ha dit obertament que vol ser candidat a les properes eleccions, però al realitat és que aspira a ser-ho, tot i el rebuig que aquesta possibilitat provoca als sectors més influents de Junts per Catalunya, que estan decebuts per la gestió de la presidència realitzada fins ara per Torra, segons fonts de JxC.

A més, Puigdemont, que és del sector que rebutja una eventual candidatura de Torra, creu que l'únic candidat capacitat per competir per la victòria electoral amb Esquerra és ell mateix. També està maniobrant per explorar les seves possibilitats Artur Mas, tot i que fins el 23 de febrer del 2020 està judicialment inhabilitat per ocupar càrrecs públics, per la seva participació a l'intent de referèndum il·legal del 9-N del 2014.

D'altra banda, a hores d'ara el món exconvergent està implicat a una dura baralla interna entre diversos sectors, agrupats al voltant del PDECat, JxC i la Crida Nacional per la República. Aquestes pugnes, i el seu resultat final, condicionaran la decisió que es pugui prendre sobre el candidat a la presidència de la Generalitat, atès que ara els hereus de l'antiga Convergència estan protagonitzant un enorme embolic polític. En qualsevol cas, Puigdemont és el que té més opcions.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat