Publicitat
Confidencial · 20 de Març de 2019. 00:10h.

Torra, cap a la inhabilitació

Si no obeeix la Junta Electoral

Torra, cap a la inhabilitació

Pancarta al Palau de la Generalitat sobre els dirigents independentistes jutjats, amb un llaç groc

La negativa del president Torra a aplicar la decisió de la Junta Electoral Central que es retirin els llaços grocs i qualsevol altra simbologia independentista similar dels edificis públics de la Generalitat de Catalunya podria provocar conseqüències administratives, unes conseqüències es refereixen, bàsicament, a la imposició de multes. La majoria dels mitjans de comunicació estan analitzant el conflicte com si la via administrativa fos l'únic problema que tindria Torra en el cas que mantingui el seu actual rebuig a la decisió de la Junta Electoral.

Tanmateix, també podrien plantejar-se en aquest cas conseqüències de tipus penal, si la Junta Electoral decidís portar el cas a la fiscalia, o bé s'actués a partir de les denúncies sobre l'afer que alguns dirigents del PP i de Ciutadans ja han presentat. Si aquesta via penal prosperés, les eventuals conseqüències per al president de la Generalitat serien més greus que les que pot produir una falta administrativa, i podrien provocar la seva inhabilitació per ocupar càrrec públic, per un presumpte delicte de desobediència.

De fet, a Catalunya ja hi ha un precedent judicial sobre un episodi similar, que va ser protagonitzat per l'exalcaldessa de Berga Montse Venturós, de la CUP. L'exalcaldessa va ser condemnada el 2018 pel jutjat penal número dos de Manresa a sis mesos d'inhabilitació especial per exercir qualsevol càrrec públic, i a una multa de 540 euros (sis euros diaris durant tres mesos), per un delicte de desobediència. El cas és igual que el de Torra, atès que Venturós s'havia negat a despenjar una estelada col·locada al balcó de l'Ajuntament durant les eleccions catalanes i generals de l'any 2015.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 D'AIXO ES TRACTE, Barcelona, 20/03/2019 - 13:58

MONTAR POLLASTRES

Es en nou sull de ruta
POLLASTRES A TOT A REU
cada dia un sidrall

Aixi podran continuar dient
que dolens que son ells
i que victimes som

#2 Juan García, Ciutat de la Justícia, 20/03/2019 - 08:10

Precisament és el que vol, la inhabilitació. Fins i tot un obtús com en Torra se n'adona que no està capacitat per a dirigir la Gene, si l'inhabiliten serà l'enèsim martir de la causa però seguirà cobrant el salari d'expresident (120.000 € + xofer + secretari). En Puchi ja té somnis humits...

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 20/03/2019 - 00:14

Todo lo que sea una multa el racistorra se la pasará por los cojones. Se le debería inhabilitar ipso facto. Así tendrá tiempo para ir a comérsela a su amo.