Publicitat
Confidencial · 9 d'Abril de 2020. 00:20h.

Torra ha ficat la pota

Pressió contra l'autogovern català

Torra ha ficat la pota

El president Torra durant una videoconferència

La greu crisi sanitària, social i econòmica generada per l'actual epidèmia del coronavirus ha provocat que gran part de l'establishment espanyol, i de l'opinió pública, comenci a considerar que l'actual estructura territorial de l'Estat és un obstacle considerable per fer front amb rapidesa i eficàcia a aquesta mena d'episodis.

Càrrecs institucionals estatals han lamentat de manera privada els problemes burocràtics i, en alguns casos, polítics, que implica un Estat format per 17 comunitats autonòmiques davant d’una situació d'emergència sanitària com a l'epidèmia del coronavirus. En aquest sentit, estan augmentant les peticions d'una reconsideració de l'estructura territorial espanyola.

En el cas de Catalunya, el problema s'ha agreujat per l'actitud del president Torra i del Govern de la Generalitat, posant contínuament obstacles a l'actuació del Govern estatal i desqualificant les iniciatives de l’Executiu espanyol, la qual cosa ha provocat una autèntica indignació a diversos nivells de l'administració estatal. Aquest escenari podria indicar un qüestionament, si no més parcial, del futur de l'autogovern català.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Martín, Barna., 09/04/2020 - 19:03

L'AUTONOMIA sempre es bona.
Sempre és bona si no va acompanyada de deslleialtat..

#3 Pan con tomate y jamón Ibérico, Catalaunia quo vadis?, 09/04/2020 - 12:27

Las autonomías hacen una función de cercanía en la gestión, pero hay que desinflarlas. Para empezar sobran los 17 "parlamentos" con el minimo de electos hay bastante. La sanidad se debe recentralizar, la Seguridad Social funciona perfectamente de forma mixta y la Agenia Tributaria ni te cuento, la enseñanza no puede estar en manos sectarias.

#2 Barcelona, Barcelona, 09/04/2020 - 02:41

L'estat autonòmic és absolutament ineficient: no serveix i surt caríssim. A la ciutadania, en aquest món global i molt complicat, ens sortiria més a compte un Estat fort i unitari a l'estil de França, que ens defensi millor i més barat.

#1 VRaptor, Alicante, 09/04/2020 - 00:45

La propia ignorancia de los secesionistas no les deja ver la auténtica realidad, quieran o no, forman parte territorial de España. Por esa razón la UME esta ahí, haciendo el trabajo que deberían haber hecho ellos si las inversiones en sanidad no estuvieran empleadas en obscuros deseos. Solo se enteran cuando les dan en la cabeza, y no siempre.