Publicitat
Confidencial · 28 de Febrer de 2020. 00:00h.

Torra li ‘roba la cartera’ a ERC

Assumeix el control de la mesa de diàleg

Torra li ‘roba la cartera’ a ERC

Muntatge gràfic sobre Oriol Junqueras i Quim Torra

El president Torra estava políticament acabat quan la direcció d'Esquerra, és a dir, Oriol junqueras directament, segons fonts del partit, li va oferir encapçalar la representació catalana a la mesa de diàleg amb l'Estat. En principi, es tractava d'un gest de tipus  simbòlic per donar-li a la delegació catalana un cert nivell institucional.

Tanmateix, Torra ha aprofitat aquesta oportunitat per revifar políticament, i ara és, de fet, qui marca el ritme de les actuacions de la part catalana de la mesa negociadora. Evidentment, els representants d'Esquerra actuen sota el control del partit de Junqueras, però és Torra qui estableix els criteris generals de funcionament del grup.

Junqueras, i la direcció d'Esquerra, s'han vist sorpresos pel moviment polític del president de la Generalitat, i ara és molt complicat desautoritzar-ho, perquè podria produir-se un notable escàndol polític. D'altra banda, alguns sectors d'Esquerra retreuen Junqueras que hagi provocat la reactivació d'un dirigent com a Torra, considerat com a un autèntic enemic per bastants membres del partit.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat