Publicitat
Confidencial · 29 de Juliol de 2019. 00:20h.

Torra no es llegeix a si mateix

Acusa l'Estat de “covar l'ou del feixisme"

Torra no es llegeix a si mateix

El president Torra, durant una intervenció al Parlament

El president de la Generalitat, Quim Torra, té una tendència obsessiva a criticar l'Estat espanyol, sense mirar cap a la mateixa Catalunya. Així, sol desqualificar el nivell democràtic d'Espanya, oblidant que el Parlament va aprovar el 6 i el 7 de setembre de l2017 les lleis de referèndum i de transitorietat jurídica (l'anomenada desconnexió) de Catalunya, d'un caràcter i contingut absolutament totalitaris. Aquestes lleis serien l'estructura jurídica fonamental de la república que reivindica el president.

Ara, Torra ha seguit amb les seves ocurrències. I en aquest sentit, amb l'objectiu de proporcionar arguments per justificar la posició de Junts per Catalunya de votar en contra de la investidura de Pedro Sánchez durant el recent debat al Congrés dels Diputats, ha assegurat que "qui té un problema de convivència és l'Estat, on ha covat l'ou del feixisme".

Qui parla de feixisme és Torra, que ha escrit sobre els castellanoparlants de Catalunya: “Ara mires al teu país i tornes a veure parlar les bèsties. Però són d’un altre tipus. Carronyaires, escurçons, hienes. Bèsties amb forma humana, tanmateix, que glopegen odi. Un odi pertorbat, nauseabund, com de dentadura postissa amb verdet, contra tot el que representa la llengua. Són aquí, entre nosaltres. Els repugna qualsevol expressió de catalanitat. És una fòbia malaltissa. Hi ha alguna cosa freudiana en aquestes bèsties. O un petit sotrac en la seva cadena d’ADN. Pobres individus!”

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat