Publicitat
Confidencial · 16 de Maig de 2018. 00:10h.

Torra perjudica els presos

La independència no va ser ‘simbòlica’

Torra perjudica els presos

Acte reivindicatiu de la llibertat dels independentistes empresonats

L'esforç dels dirigents independentistes empresonats per intentar convèncer el magistrat Pablo Llarena que la declaració d'independència (DUI) va ser simplement una mena de performance simbòlica, i d'aquesta manera aconseguir un tractament processal més favorable, ha estat invalidat per l'actitud del nou president de la Generalitat, Quim Torra.

Efectivament, Torra ha reiterat durant el debat d'investidura, i mitjançant les seves declaracions periodístiques, que tota la fase final de l'intent d'aplicació del projecte independentista serà la base de la seva futura estratègia al capdavant de la Generalitat, amb al·lusions constants a la república catalana i l'1 d'octubre del 2017.

És a dir, que el nou president de la Generalitat ratifica que l'1 d'octubre es va pretendre efectivament la realització d'un referèndum que havia estat declarat il·legal, i que el dia 27 del mateix mes es va proclamar la república catalana, amb totes les conseqüències polítiques i legals, en contra de la legalitat marcada per la Constitució i l'Estatut català. És la tesi del magistrat Llarena, enfront del que sostenen els processats.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat