Publicitat
Confidencial · 19 de Juliol de 2019. 00:20h.

Torra s'allunya dels presos

Amb el seu 'no' a Pedro Sánchez

Torra s'allunya dels presos

Muntatge gràfic sobre Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez (foto: CCMA)

Tot i que el president Torra utilitza habitualment l'argument que cal fer qualsevol cosa per aconseguir la llibertat dels dirigents empresonats pel tribunal que jutja les actuacions independentistes de la tardor del 2017, la realitat és que després dóna mostres d'una certa incoherència, prenent iniciatives contràries als plantejaments dels reclusos de Junts per Catalunya (JxC). És a dir, invoca contínuament els presos, però després actua en contra de les seves peticions.

Així, la iniciativa de Torra de descartar totalment qualsevol posició de JxC que pugui propiciar la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern de l'Estat, xoca frontalment amb la postura recentment difosa pels presos exconvergents, que han sol·licitat una abstenció per no bloquejar la elecció de Sánchez. Consideren que la seva situació serà millor amb un Govern del PSOE que amb un del PP amb el suport de Ciutadans i Vox.

Torra, però, no ha tingut en compte aquest plantejament, ni tampoc el d'Esquerra, i ha exigit Sánchez com a condició per a qualsevol tipus de suport a la investidura la negociació d'un referèndum d'autoderterminación de Catalunya. A més, el president de la Generalitat sap que aquesta exigència és absolutament inviable, com ha contestat immediatament el Govern en funcions del PSOE. Què pretén Torra?

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Agustino, Barcelona, 19/07/2019 - 11:21

Lo dije y me ratifico, se van a matar entre ellos. Que alguien vaya preparando palomitas...