Publicitat
Confidencial · 14 de Gener de 2020. 00:27h.

Torra vol canvis al Govern

ERC té por de perdre poder davant de JxC

Torra vol canvis al Govern

El Govern de Quim Torra durant una reunió

Quan va començar a esdevenir una opció versemblant la possibilitat que Torra pogués ser inhabilitat i, per tant, hagués de deixar la presidència de la Generalitat, des de Waterloo va rebre instruccions en el sentit que havia d'intentar prescindir de Pere Aragonès, un dirigent d'Esquerra totalment subordinat a Oriol Junqueras, per col·locar a la vicepresidència algú proper a Puigdemont.

Aragonès no pot ser president si abans no es presenta a unes eleccions i aconsegueix un escó al Parlament. Per tant, no pot presentar-se a una investidura sense una prèvia convocatòria a les urnes. Però algú afí a Puigdemont que sigui diputat al Parlament sí que pot ser investit president sense que calgui convocar eleccions. Tanmateix, la contundència de l'oposició d'ERC a un eventual relleu d'Aragonès va provocar que Torra i Puigdemont frenessin el projecte.

A més, segons fonts exconvergents, Puigdemont i Torra volen com a portaveu de la Generalitat algú més favorable que Meritxell Budó als plantejaments de Waterloo, i es parla en aquest sentit del conseller Jordi Puigneró. De fet, també es busca una certa reconciliació amb els sectors més radicals de l'independentisme, i per tant, el conseller d'Interior, Miquel Buch, segueix a una situació d'alt risc, ja que aposten per un conseller que posi els Mossos al servei del projecte de Puigdemont. En qualsevol cas, ERC està presentant una forta resistència a perdre posicions al Govern.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat