Publicitat

S'està jugant la inhabilitació

Torrent, el proper?

El president de Parlament, Roger Torrent, durant una sessió de la cambra

El president de Parlament, Roger Torrent, segueix flirtejant amb una eventual actuació judicial contra ell per un delicte de desobediència. Ara, s'ha mostrat molt ferm a la seva negativa a acatar la resolució de la Junta Electoral Central inhabilitant el president Torra per ocupar càrrecs públics. Malgrat tot, és habitual que Torrent sigui molt contundent quan comença un debat d'aquest tipus, i després faci marxa enrere per evitar que els jutges actuïn contra ell.

A hores d’ara, la fiscalia general de l'Estat ja ha obert una investigació sobre Torrent després que la Mesa de Parlament hagi ignorat tres notificacions del Tribunal Constitucional advertint la cambra catalana que no podia aprovar iniciatives parlamentàries sobre el suposat dret d'autodeterminació de Catalunya. I hi ha un quart cas la interpretació del qual planteja dubtes. Un delicte de desobediència no implica penes de presó, però sí la inhabilitació.

Al novembre del 2019 la fiscalia general de l'Estat va difondre un comunicat afirmant que "en atenció a les decisions adoptades per la Mesa de Parlament de Catalunya durant les últimes setmanes i fins al dia d'avui, en el context dels incidents d'execució de les sentències del Tribunal Constitucional nº 259/2015, 136/2018 i 98/2019, la fiscalia general de l'Estat ha instat la fiscalia de la comunitat autònoma de Catalunya la incoació de diligències d'investigació per tal de valorar la possible transcendència penal de tals decisions".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Torrent(e), Sarrià de Ter, 15/01/2020 - 16:04

Mariconadas,hombre,mariconadas.¿Nos hacemos unas pa...tatas fritas?

#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/01/2020 - 11:01

Bacterio no s ejuega nada. Sabe de sobras que con el FELONSOE de su lado, y ayer el Igeta se puso abiertamente del lado del golpismo separatista y en contra del Supremo, no le tocarán un pelo. Por eso actúa así.

#1 Fermin, Barcelona, 15/01/2020 - 10:42

Aquest milhomes es lo que vol, que l'inhabilitin i aixi algú sabrà el seu nom i el que ha fet, perque queda clarissim que aquest noi que desde els 18 anys que s'arrosega amb càrrecs publics, el càrrec li ve tant o més gran com a aquell altre panza-content el tal Benach que es va fer tunejar l'Audi oficial amb un cost de cent-mil eur. Deplorables