Publicitat
Confidencial · 23 de Gener de 2020. 00:10h.

Torrent ja s'arronsa

Sobre la inhabilitació de Torra

Torrent ja s'arronsa

Roger Torrent i Quim Torra en una imatge d'arxiu

No hi és la primera vegada que el president del Parlament, Roger Torrent, dirigent d'Esquerra, parla amb un to de desafiament a l'Estat espanyol, i a la justícia, de la seva intenció de plantar cara i defensar amb fermesa els diputats independentistes afectats per les actuacions dels tribunals espanyols. Després, quan Torrent s'acosta a la línia que marca la possibilitat que aquests mateixos tribunals actuïn contra ell, fa marxa enrere.

Això és el que està passant ara, després de la seva aparentment ferma negativa a acceptar la decisió de les juntes electorals central i de Barcelona, en el sentit que el president Torra ha perdut la seva condició de diputat de Parlament, després de ser inhabilitat judicialment per ocupar càrrecs públics per un delicte de desobediència, i per tant ha de deixar la presidència de la Generalitat. Tanmateix, aquesta inicial contundència de Torrent ja està començant a diluir-se.

Així, ja ha declarat que cal una resposta "molt més enllà del Parlament" si el Tribunal Suprem acaba inhabilitant el president Torra, afegint que "aspiro que siguem capaços de tenir una resposta política conjunta i a l'alçada, no només generar pressió al Parlament". I deixa clar que aquest afer no és només de la seva competència: "Això no afecta només el Parlament, afecta també la presidència de la Generalitat, afecta el Govern de la Generalitat. Hi ha d'haver un pla d'acció política per decidir com s'actua si es produeix aquesta circumstància". És a dir, marxa enrere.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 23/01/2020 - 19:52

Lo de la cobardía en la secta separatista comienza a ser habitual...

"Demà, tots als despatxos""Ni un pas enrere..." i això... just abans de sortir fugint.

Se comprende que no les guste esto de "judicializar" el prusés... les toca "la butxaca..." y claro ya lo dijo aquel... a la cárcel todavía..., pero "el patrimoni que no m'ho to