Publicitat
Confidencial · 8 de Novembre de 2019. 00:05h.

Torrent sembla 'Hamlet'

No sap si desobeir o no desobeir

Torrent sembla 'Hamlet'

Roger Torrent, durant una roda de premsa al Parlament

El president de Parlament, Roger Torrent, està gestionant la seva postura davant de la legalitat vigent d'una manera molt semblant com a Torra, al front de la Generalitat, gestiona la seva. D'altra banda, les contínues reflexions en veu alta de Torrent sobre aquest afer li col·loquen, literàriament, a una posició similar a la d’Hamlet, el personatge de Shakespeare, encara que el president de Parlament no reflexiona sobre ser o no ser, sinó sobre desobeir o no desobeir.

Torrent, com Torra, parla contínuament sobre grans principis, com a la llibertat d'expressió, la sobirania de Parlament o el poble de Catalunya, entre d'altres, però després els seus fets no es corresponen amb les seves paraules. El dirigent d'Esquerra sempre arriba fins al límit, i aquí s'atura, amb l'objectiu d'evitar una vulneració de la legalitat vigent i esquivar així una eventual actuació judicial.

Aquesta estratègia del president de Parlament és tan evident que fins i tot el Tribunal Constitucional (TC) l'ha advertit de manera reiterada del risc d'un procés penal per desobediència. La realitat és que, dins d'Esquerra, cada vegada hi ha més sectors favorables que Torrent clarifiqui ja la seva postura i es defineixi: que desobeeixi o no al TC, que no jugui més al ratolí i el gat, i que recordi que el president del seu partit, Oriol Junqueras, està condemnat a 13 anys de presó.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M, POLINYA, 08/11/2019 - 12:49

Ese hombre, o está convencido de sus principios y sigue hasta el final, o es un pamplinas cobarde que solo se atreve a fanfarronear. También pudiera ser que no tuviera convicciones y entonces no tendría porque arriesgarse.
Otra hipótesis es que fuera un topo del estado español.