Publicitat
Confidencial · 12 de Juliol de 2018. 00:00h.

Torrent té dos problemes

Inhabilitacions i moció de la CUP

Torrent té dos problemes

Torrent, amb el president de l’Assemblea Nacional del Quebec, Jacques Chagnon (foto: Parlament)

El president del Parlament, Roger Torrent, dirigent d'Esquerra, té plantejats en aquests moments dos problemes que contenen evidents riscos de tipus judicial. En aquest sentit, Torrent corre un seriós perill que es trenqui el difícil equilibri que ha mantingut fins ara per evitar qualsevol situació que pugui col·locar-lo davant dels tribunals de justícia.

Un d'aquests problemes és la tramitació realitzada pel Parlament de la proposta de la CUP reiterant el suport de la cambra a la declaració que va aprovar el 9-N del 2015, que establia la independència de Catalunya com a l'objectiu de l'independentisme. El Govern de l'Estat ja ha iniciat la tramitació per presentar un recurs davant del Tribunal Constitucional, el que podria provocar una acusació de desobediència contra Torrent.

El mateix risc corre el president del Parlament amb la resolució del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena suspenent la capacitat per exercir qualsevol càrrec públic, com el de diputat, pels dirigents processats per delicte de rebel·lió i que estiguin empresonats o amb ordre de presó. El Parlament ha de pronunciar-se, i un rebuig de la cambra a la renúncia temporal a l'escó pels afectats podria provocar una immediata acció judicial contra Torrent i d’altres membres de la Mesa del Parlament.

Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Niji, somewhere, 12/07/2018 - 13:46

en otras palabras: orgullo con consecuencias jurídicas/prisión o "limpieza general"