Publicitat
Confidencial · 11 de Febrer de 2019. 00:30h.

Tothom pendent de Borrell

Va passar de la crítica a la reculada

Tothom pendent de Borrell

Imatge d’arxiu de Josep Borrell amb Pedro Sánchez

L'acceptació per Pedro Sánchez de la figura del mediador exigida per l'independentisme català a les seves negociacions amb l'administració espanyola, rectificada després amb la ruptura de les converses, va generar una forta oposició interna al PSOE, ja que molts socialistes creuen que el president del Govern espanyol està col·locant el partit a una situació molt difícil davant de la triple convocatòria electoral del proper 26 de maig. Totes les mirades van girar llavors cap a Josep Borrell.

Segons fonts del PSOE, Borrell manté un considerable prestigi entre molts sectors del partit, inclosos els més espanyolistes, i ha esdevingut el vigilant de les actuacions de l'independentisme, contestant i criticant aquestes actuacions quan ho considera convenient. Per tant, es va crear una certa expectació sobre la posició del ministre. Primer, va dir que "si el progrés [de les negociacions amb els independentistes] es fa dependre de condicions impossibles, com s'ha apuntat fa unes hores, llavors caldrà suspendre la teràpia de l'ibuprofèn".

Després, però, va fer marxa enrere, qualificant com "absolutament injustificables" les acusacions formulades pel president del PP, Pablo Casado, contra Sánchez per aquesta qüestió, i afegint que "aquest espai de diàleg entre representants dels partits polítics catalans no afecta per a res les institucions de l'Estat ni les relacions entre el Govern [espanyol] i la Generalitat, que se segueixen desenvolupant al marc legal vigent".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M. Pilar, Barcelona, 11/02/2019 - 09:54

Per què li canviem el nom al personatge? Intent de manipulacio? No era mediador, sino relator i, potser, podriam llegir la definicio que fa d'aquesta figura el jutge Baltasar Garzón al Eldiario.es.