Publicitat
Confidencial · 21 d'Abril de 2017. 00:25h.

Tots els ‘amics’ són 'neocons'

Solitud internacional del procés

Tots els ‘amics’ són 'neocons'

Puigdemont amb els congressistes nord-americans Dana Rohrabacher (dreta) i Brian Higgins

Un dels fracassos més destacats del procés sobiranista català és l'acció exterior, ja que a més de que no ha aconseguit suports instituicionales significatius, ha envoltat el projecte independentista i els seus principals dirigents d'amics ubicats a posicions actualment denominades neocons.

En aquesta línia s'han d'incloure les amistats perilloses amb dirigents de la Lliga Nord italiana o l'independentisme ultraconservador del Vèneto. Altres amics d'aquest tipus són grups de la dreta radical d'Holanda o de Bèlgica, el que s'ha reflectit fins i tot a votacions arrenglerades amb aquests grups, amb el Front Nacional de Marine Le Pen i amb els xenòfobs britànics de Nigel Farage al Parlament Europeu.

Finalment, el polèmic episodi dels viatges del president Puigdemont als EUA s'ha saldat amb contactes -repetits a Barcelona- amb personatges propers al Tea Party, amics de Vladimir Putin i ultraconservadors. Un altre punt destacable és el sorollós fracàs de Puigdemont amb l'expresident Jimmy Carter.

3 Comentaris

Publicitat
#3 Mesetario, Meseta, 21/04/2017 - 18:25

Creo que los diputados italianos que llevaban una camiseta independentista catalana son básicamente los mismos que llamaban "chimpancé" a la primera ministra negra italiana.
¿Alguien lo puede confirmar o desmentir?
Gracias.

#2 Grauero, Gurugú, 21/04/2017 - 10:01

"Soledad internacional del proceso"
Efectivamente, pero ellos se consuelan con el que "Cuando seamos independientes, todos los países correrán a reconocernos, porque ahora no pueden". Asi todo es menos amargo.

#1 Carlos BCN, Barcelona , 21/04/2017 - 06:27

Peor que los apoyos internacionales son los apoyos nacionales: ETA y los chiflados de Podemos. Unos, terroristas despreciables y los otros, sus palmeros. Nadie realmente serio y que no se lleve una pasta gansa les apoya.