Publicitat
Confidencial · 27 de Gener de 2020. 00:20h.

Trapero 1, fiscalia 0

L'excap dels Mossos guanya el primer pols

Trapero 1, fiscalia 0

Josep Lluís Trapero durant el seu judici a l'Audiència Nacional

Fonts de diversos sectors judicials i polítics catalans coincideixen a considerar que el balanç de les primeres sessions del judici a l'Audiència Nacional contra Josep Lluís Trapero i d’altres autoritats dels Mossos d'Esquadra durant els fets de la tardor de 2017, és, a hores d’ara, clarament favorable a l'excap de la policia catalana.

Aquestes fonts creuen que els fiscals, malgrat els seus esforços, no han aconseguit trencar l'estratègia de Trapero, ja que en cap moment dels torns de pregunta no s'ha pogut generar la idea que el llavors màxim cap dels Mossos i els comandaments de la policia de la Generalitat sota les seves ordres van actuar durant aquells fets a favor de les iniciatives de l'independentisme i del seu projecte.

Afegeixen que aquest fracàs de la fiscalia és parcialment una conseqüència que Trapero no ha perdut en cap moment el control de la situació, evitant qualsevol contradicció a les seves declaracions. L'estratègia de la defensa es basa a dos eixos: ni Trapero va actuar com a còmplice dels independentistes i, a més, va intentar frenar les iniciatives il·legals de les autoritats de la Generalitat, inclòs el llavors president, Carles Puigdemont. I ara per ara, el policia i els seus advocats estan aconseguint el seu objectiu.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Recaredo, Bcn, 27/01/2020 - 18:15

Lo que hicieron los Mossos por orden de Trapero lo vimos todos por televisión más de mil veces. Trapero ni es leal ni tiene la gallardia suficiente para admitir sus actos. Que se pensaba el charnego, que iba a ser el Mariscal del ejercito de la republiqueta. Pensaba que los supremacistas iban a hacer la vista gorda con un ser inferior.

#3 juan, BCN, 27/01/2020 - 16:32

También durante los primeras días del juicio del procés, decían que la fiscalía tenía todo perdido. Los promeros días se interga a los aqcusados que difícilmente reconocerán los hechos. En las demás fases ya veremos.

#2 Veciana, Barcelona, 27/01/2020 - 15:19

I això qui ho diu? El Boye i les altres eminències jurídiques que van defensar¿? els altres?

#1 Capit@n España, The broquil is over, 27/01/2020 - 12:33

Punyalada trapera....