Publicitat
Confidencial · 18 de Març de 2019. 00:25h.

Trapero desconcerta i divideix

L'independentisme no s'aclareix

Trapero desconcerta i divideix

Trapero, amb la seva advocada, Olga Tubau, durant la seva declaració davant del tribunal

La declaració judicial com a testimoni de l'excap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, davant del tribunal que jutja els dirigents independentistes catalans pels fets de la tardor del 2017, ha provocat desconcert i divisió dins del moviment independentista català, que no aconsegueix plantejar una valoració unitària sobre l'abast judicial i polític d'aquesta declaració

Així, alguns sectors creuen que l'afirmació Trapero que el 27 de setembre del 2017 tenia preparades les detencions del llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i dels membres del Govern; les seves crítiques a qui llavors era el seu superior polític, el conseller d'Interior Joaquim Forn, i el fet que qualifiqués d'il·legal l'intent de referèndum de l’ 1 d'octubre del 2017 són actuacions que col·loquen l'ex cap dels Mossos al bàndol dels traïdors.

D'altres, però, consideren que Trapero, amb la seva declaració davant del tribunal, hauria aconseguit que es qüestioni i debiliti l'acusació de rebel·lió, la qual cosa beneficiaria el conjunt dels dirigents independentistes processats, i a més va defensar la professionalitat del cos dels Mossos. Per tant, aquests sectors valoren positivament la declaració judicial de qui era el cap de la policia catalana durant els dies més crítics del procés sobiranista català.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 18/03/2019 - 23:48

Trapacero solo ha intentado salvar el culo haciendo ver que la genestapo fue leal cuando todos vimos su deslealtad retransmitida día a día. Ha sido un buen intento, pero está más que claro que él y la genestapo constituyeron el núcleo armado del golpe. ¿La prueba? Sin él no hubiera habido golpe.

#1 teruel existe, BCN, 18/03/2019 - 12:21

Em sembla que el major Trapero defensa al cos de mossos i a ell mateix. Des del punt de vista dels indepes, per una banda el veuen com un traidor (els hi deu alguna llealtat particular? legalment, no) i alhora ha erosionat l'acusació de rebelió, i per tant li deuen un agraïment que mai li donaran. Trapero ara està completament sol.

#1.1 natxetebcn, bcn, 19/03/2019 - 11:37

viendo la jurisprudencia, la poca que hay, sobre rebelion y violencia, de los diefrentes tribunales, no parece que la haya debilitado; tod lo contrario. sólo con aceptar que puede haberla y aún así tomar la decisión , sólo con esa premisa, ya se puede considerar que hay violencia. q sea armada, solo es tipo cualificado.