Publicitat

L'independentisme trigarà a recuperar-se

Travessia del desert

Una estelada en una imatge d'arxiu

Tot i els disturbis que s'estan produint després de la sentència del judici pels fets de la tardor del 2017, quan passin uns dies i la situació es normalitzi pel que fa a l'ordre públic, l'independentisme haurà d'afrontar la realitat. I la realitat, segons sectors dels independentistes moderats, és el fracàs total del projecte i la condemna o fugida dels seus principals dirigents.

Aquesta greu derrota davant de l'Estat espanyol no acaba amb l'independentisme, perquè és una posició arrelada i totalment legítima d’una part important de la població catalana, però sí que ho col·loca a una situació secundària, sobretot els sectors més radicals i fonamentalistes. I a partir d'aquí, el moviment independentista haurà d'iniciar una autèntica travessia del desert.

És a dir, els errors comesos i l'enfonsament de l'estructura de ficcions i falsedats que va crear l'independentisme per impulsar el procés, passaran factura. El retrocés serà important, i l'independentisme trigarà molt de temps a recuperar el terreny que va començar a perdre quan va intentar fer efectiva la independència de Catalunya durant la tardor del 2017.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat