Publicitat
Confidencial · 22 de Maig de 2019. 00:20h.

Traveta als 'amics espanyols'

Conseqüències del veto a Iceta

Traveta als 'amics espanyols'

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu

El veto al fet que Miquel Iceta fos senador per esdevenir president del Senat a Madrid, un veto propiciat al Parlament per Esquerra i Junts per Catalunya, ha estat un cop molt dur per a les posicions dels qui, des de fora de Catalunya, defensen unes postures comprensives i parcialment favorables a les reivindicacions de l'independentisme català.

Aquests sectors, els espanyols amics, s'han quedat sense arguments per defensar l'independentisme davant del veto a una figura com a la de Miquel Iceta, considerat un polític totalment favorable a un diàleg molt obert amb els independentistes. De fet, el primer secretari del PSC ha defensat l'indult als dirigents independentistes jutjats, la presència d'un mediador en unes eventuals negociacions, i un referèndum si l'independentisme aconsegueix una majoria clara de vots.

Fonts d'aquests espanyols amics diuen que l'independentisme català s'ha donat un tret a un  peu, perquè la imatge que queda a Espanya d'aquest episodi és la d'unes formacions que, malgrat les seves contínues invocacions al diàleg i a una negociació amb l'Estat, no volen negociar absolutament res. I afegeixen que perdre aliats al territori enemic és sempre una estratègia equivocada.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 lepero, Barcelona/Tabarnia, 22/05/2019 - 11:27

Dialogar con los dialogantes Puigdemont y Torra. Qué risa.

#1 AIXAMPLANT LA BACE SOCIAL, Barcelona, 22/05/2019 - 08:54

A part del soroll, del circ, del pollastre...
que volen ?