Publicitat

Avui, el vetarien per presidir els jutges

Troben 'tou' Marchena

El magistrat Manuel Marchena va presidir la sala del Suprem que va jutjar els independentistes

El contingut de la sentència contra els dirigents independentistes jutjats i condemnats pels fets de la tardor del 2017, sentència que va ser bàsicament redactada pel magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena, que va presidir el tribunal, ha canviat la valoració que fins llavors es feia d'aquest jutge pels sectors més influents de la judicatura espanyola, segons fonts judicials. Ara el consideren tou.

Cal tenir en compte que fa un any estava pactat pel PP i el PSOE el nomenament de Marchena com a president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem. El magistrat, però, va rebutjar aquesta opció després que es filtressin als mitjans de comunicació les opinions d'un dirigent del PP que el considerava afí als populars.

Les mateixes fonts asseguren que avui, després de conèixer-se la sentència redactada per Marchena, no seria proposat per presidir el poder judicial, ja que els lobbies de més pes al sistema judicial de l'Estat estan decebuts amb la sentència sobre l'intent independentista a Catalunya, que consideren molt tova. Malgrat tot, Marchena va ser reelegit a finals d'octubre president de la sala penal de Tribunal Suprem, amb 19 vots a favor i dos en blanc, corresponents a dos vocals proposats pel PNB i Esquerra Unida.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 25/11/2019 - 14:55

Esoías rusos, pasta de la China, el golpista Ciinquwras decidido a ir hasta el final, pero todo fue una ensoñación. Una ensoñación por la que hasta los propios separatistas se llevaban el dinero fuera de Cataluña. Así segguimos, ensoñando.

#1 no soy nadie, barcelona, 25/11/2019 - 10:54

no si encara tindrà que demanar perdó