Publicitat
Confidencial · 15 de Gener de 2020. 00:15h.

'Turquia' va guanyant

Retrocés independentista

'Turquia' va guanyant

Les banderes de Catalunya i Espanya al Palau de la Generalitat

És habitual que els dirigents independentistes de Catalunya comparin el sistema democràtic espanyol amb el de Turquia, per intentar d'aquesta manera desprestigiar les institucions de l'Estat. Malgrat tot, els independentistes reconeixen, en privat, que ara per ara Turquia els està guanyant clarament el pols que li havien plantejat, tant al terreny judicial com a l'àmbit polític.

Judicialment, les últimes resolucions dels tribunals i d'altres institucions de l'Estat, i fins i tot del Parlament Europeu, estan deixant l'independentisme català amb molt poc espai legal per mantenir l'ofensiva que estan intentant iniciar, sense aconseguir-ho, des del contundent fracàs que es va produir durant la tardor del 2017.

I políticament, Turquia ha aconseguit que l'independentisme català hagi fet marxa enrere, prescindint de les seves posicions més radicals, per limitar-se a demanar a l'Estat que faci gestos que els dirigents independentistes puguin presentar com a una negociació sobre una eventual i molt llunyana independència. Ara, això és la victòria que busquen.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro…, 15/01/2020 - 16:52

Vaya panda de inútiles... de leñazo en leñazo hasta el hostiazo final... "ni un pas enrere"

#1 Veciana, Barcelona, 15/01/2020 - 16:12

Lo que me iba a reir si esto fuera Turquía ,jajajajajajaaa.