Publicitat
Confidencial · 14 de Març de 2018. 00:20h.

Turull tampoc no ho té clar

Qüestionat per amplis sectors

Turull tampoc no ho té clar

Jordi Turull durant un acte de Junts per Catalunya

Després de quedar constatada la impossibilitat que Jordi Sánchez sigui investit president de la Generalitat, tot indica que l'alternativa de l'independentisme és ara Jordi Turull, que va ser conseller de Presidència i portaveu del Govern presidit per Carles Puigdemont, destituït a conseqüència de l'aplicació a la Generalitat per la administracón espanyola de l'article 155 de la Constitució.

Tanmateix, és una opció que planteja alguns problemes. Així, Turull està enfrontat a l'actual direcció del PDECat, la coordinadora general de la qual, Marta Pascal, li va guanyar en la votació realitzada pel càrrec al congrés de refundació de Convergència per transformar-se en el nou partit. De la seva banda, Esquerra el qüestiona pel seu passat, clarament pujolista. La CUP també podria rebutjar-lo, perquè el considera molt conservador i ben relacionat amb els interessos dels lobbies.

Un altre problema de Turull és que actualment es troba a llibertat sota fiança, i a l'espera del corresponent judici, després del qual quedarà molt probablement inhabilitat per ocupar càrrec públic. De tota manera, la inhabilitació només li afectaria quan la sentència fos ferma, excepte si el magistrat instructor dicta ordre de detenció quan decreti el processament (obertura del judici oral). En aquest cas, la inhabilitació seria immediata.

Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 zeppelin74, bcn, 14/03/2018 - 15:01

Un altre que es feia el xulo i es va cagar davant el jutge.