Publicitat
Confidencial · 30 de Juliol de 2019. 00:23h.

UE: les coses no milloren

Mana una conservadora alemanya

UE: les coses no milloren

Una estelada al costat d'una bandera de la UE durant una manifestació

L'independentisme català s'ha mantingut en silenci pel que fa als recents canvis als llocs més alts de la Unió Europea (UE). Fonts independentistes diuen que, abans que aquests canvis es produïssin hi havia unes certes esperances que poguessin implicar alguna modificació positiva en front del total rebuig que la UE ha manifestat fins ara al projecte independentista català.

Tanmateix, els canvis no són favorables per a les aspiracions independentistes, ja que la substitució d'un conservador luxemburguès com a Jean-Claude Juncker, per una conservadora alemanya com a Ursula von der Leyen al capdavant de la Comissió Europea, no canvia les coses. Tampoc no impliquen modificacions que afectin Catalunya els relleus al Consell i al Parlament europeus.

Tot i això, sí que és especialment negatiu per a l'independentisme català el canvi que s'ha produït del titular de la direcció de la política exterior de la Unió, on Josep Borrell substitueix la italiana Federica Mogherini. Borrell és considerat pels independentistes de Catalunya com el seu principal enemic dins del PSOE, i la seva arribada a aquest càrrec de la UE és un fet molt negatiu per a l'independentisme.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pan con tomate y jamón Ibérico, Amb el separatisme ni parlar-ne, 30/07/2019 - 01:44

El señor Borrell es catalán, conoce a esta secta y sabe como tratarla... por eso le temen...

"No hay peor cuña que la de la misma madera"