Publicitat

El concepte de "confinament total"

Ultranacionalisme

Estelades durant un partit del Barça

L'oposició parlamentària catalana és contrària a la petició d'un “confinament total” que defensen les autoritats independentistes de la Generalitat pel que fa a l'epidèmia del coronavirus. A més, fonts d'aquests partits consideren que és un plantejament ambigu, encara que sembla tractar-se d'un confinament més estricte que l'aplicat actualment al conjunt de l'Estat.

D'altra banda, aquestes fonts estableixen una certa relació ideològica de fons entre el nacionalisme i aquesta exigència de la Generalitat, en el sentit que no reflecteix només una estratègia sanitària i oportunista: si la situació es desborda a Catalunya, és perquè el Govern espanyol no ha acceptat les peticions de la administación catalana. No és només això.

El plantejament independentista va més enllà, segons aquestes fonts, que veuen  un paral·lelisme ideològic entre el mite de l’ultranacionalisme independentista i els elements que envolten aquest “confinament total”: les fronteres, el tancament del país, l'aïllament, l'exclusió dels altres … Es tracta de concepcions que encaixen perfectament a l'ideari del nacionalisme extremista.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Gandalf, Tierra Media, 27/03/2020 - 00:32

A lo largo de la historia el nacionalismo ha matado a mas gente que cualquier virus.

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/03/2020 - 00:20

Exacto, el último párrafo lo expresa bien. La única razón para lo que piden es parecer, aunque sólo sea durante la epidemia, que son un paisito. Llevan años jugando a muñecas y paisitos. Gente infantil e infantiloide al mando contra la peor pandemia en un siglo. Está todo dicho.