Publicitat

Iglesias dóna suport ara al 155

Un altre 'carceller'

Pablo Iglesias amb Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu

L'independentisme català, especialment el sector independentista dels comuns que representa el diputat al Congrés Jaume Asens, molt proper a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es vanta que el seu referent a Espanya, Podem, és l'única formació d'àmbit estatal que defensa les seves posicions a la resta de l'Estat, fora de Catalunya.

Però durant una entrevista a Antena 3, se li ha preguntat a Iglesias: si estigués a un Govern de coalició amb el PSOE i la Generalitat no acatés una sentència condemnatòria del judici pels fets de la tardor del 2017, acceptaria l'aplicació del 155? I ha contestat: "Clarament, nosaltres ja hem dit que, tot i que teníem una posició de diàleg, nosaltres acceptarem la llei i la posició de lideratge del PSOE".

Encara que després ha matisat mitjançant Twitter, tot indica que el líder de Podem creu que, després del 10-N, tindrà una nova oportunitat d'entrar a un Govern de coalició amb Pedro Sánchez i, davant d'aquesta eventualitat, no vol tancar-se cap porta. El personatge que queda ara a una posició molt difícil és Asens, que haurà d'explicar com un independentista radical com ell, proper als plantejaments de la CUP, va a Madrid agafat de la mà del líder d'un partit disposat a aplicar el 155 a Catalunya. I Colau, potser, podria afegir alguna cosa al que digui el seu amic Asens.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 23/09/2019 - 09:02

El millor que podia passar-li a la nostra societat és que Asens torni al seu despatx a continuar defensant yihadistes i okupes assasins.

#1 A., Barcelona, 23/09/2019 - 00:29

Podemos comença a ser conscient (com ja ho van ser en el seu moment Syriza o 5 Estrelles) que per governar un estat s'ha de respectar les lleis i la constitució. Després es pot Fer tot el populisme que vulguis (avui tots són populistes inclós el PP i C's) però és que sense respecte a lleis i constitucions GOVERNAR és IMPOSSIBLE