Publicitat
Confidencial · 18 d'Abril de 2019. 00:04h.

Un altre cop el tripartit?

Torna el pacte ERC-'comunes'-PSC

Un altre cop el tripartit?

Muntatge gràfic sobre Oriol Junqueras, Miquel Iceta i Ada Colau

Tot i les fuites d'alguns dirigents dels comuns cap a Esquerra, com a Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet, fonts d’ambdues formacions coincideixen a afirmar que aquests problemes serien superables si, en funció dels resultats electorals, fos possible a Catalunya un Govern tripartit mitjançant un pacte parlamentari entre els comuns, Esquerra i el PSC.

De fet, aquesta opció ha tornat a ser un dels afers que s'estan comentant entre dirigents de les forces polítiques de Catalunya, arran dels resultats que donen les enquestes electorals, amb fortes pujades d'Esquerra i del PSC, una certa baixada dels comuns i un enfonsament de Junts per Catalunya, la marca electoral del PDECat, controlat per l'expresident Puigdemont.

Precisament, el descens de la coalició que dirigeix l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, seria una de les circumstàncies que li faria acceptar un pacte amb el PSC i amb Esquerra, i empassar-se la fugida de dirigents cap al partit de Junqueras, per mantenir d' aquesta manera un cert protagonisme a la política catalana si perd, com és molt possible, l'alcaldia de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 M. Pilar, Barcelona, 18/04/2019 - 10:04

Es el pitjor escenari que puc imaginar per a Catalunya. Un govern compartit amb un "trepa" i una ignorant destacada. S'ha de treballar perquè això no es pugui donar!!!