Publicitat
Confidencial · 15 de Juliol de 2019. 00:15h.

Un altre error supremacista

Van menysvalorar la justícia espanyola

Un altre error supremacista

Imatge del tribunal que ha jutjat els líders del projecte independentista

Un dels errors més greus dels impulsors del procés sobiranista va ser que van menysprear la capacitat espanyola per fer front a l'ofensiva independentista. Així, des d'una posició supremacista, van creure que eren molt superiors en tots els sentits a l'Estat, la qual cosa feia segura la victòria de les posicions independentistes i, per tant, la independència de Catalunya.

Una situació similar es va produir pel que fa a l'ofensiva del sistema judicial espanyol contra els impulsors del procés. El fracàs inicial de les euroordres del magistrat Pablo Llarena contra els dirigents que van fugir a l'estranger per evitar l'acció de la justícia espanyola, va provocar una bombolla d'optimisme i superioritat. Una altra vegada va aparèixer el supremacisme, i els independentistes es van convèncer que la maquinària judicial de l'Estat seria incapaç d'actuar amb eficàcia contra el desafiament plantejat.

Aquest supremacisme va provocar que es considerés segur que Europa en general, i la justícia europea en particular, donarien suport sense vacil·lacions a l'independentisme. Era la moderna, democràtica i potent Catalunya contra una endarrerida, feble i cutre Espanya. La realitat ha demostrat que tot això era el producte d'un simple deliri supremacista, i el projecte independentista s'ha enfonsat, mentre Puigdemont i el grup de Waterloo estan cada vegada més aïllats a l'estranger.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Nosocningú, Barcelona, 15/07/2019 - 17:33

Es passen dècades dient que ells són supermans i els altres són subhumans. Es gratificant per a l'ego però et desconnecta de la realitat.

Es llancen a un barranc, pensant que poden volar, encara que els altres els diuen que no. Quan es donen el cop, encara segueixen sense creure-s'ho, perquè han basat tota la seua vida en creure's supermans

#4 Nosocningú, Bar, 15/07/2019 - 17:30

Et passes dècades dient que ets millor que el veí i t'ho acabes creient.

#3 Pan con tomate y jamón Ibérico, Club de fans del Juez Marchena..., 15/07/2019 - 13:15

"Catalanista recuerda, comer butifarras no te hace inmortal"

Este aserto debería grabarse a fuego en el frontispicio de Palau... ¡oye...! que la frase no deja de tener un origen imperial...

#3.1 Purria Separata, Mollerussa, 15/07/2019 - 19:46

JAJAJAJA!!!
Buenísimo!!!!

#2 La victima, LLoret., 15/07/2019 - 12:59

Si, quan ja fa unes decades que uns es pensen que son els millors que gairebé tothom , sol passar que el que está " endarrerit" o com es volgui dir, t´acaba adelantant en tots els aspectes sense cap mena de problema....res de nou..

#1 Timbaler , Bcn , 15/07/2019 - 12:34

El peor vicio de los catalanistas es la petulante pretensión de encontrar todo lo suyo inmejorable. Valentí Almirall.