Publicitat
Confidencial · 26 de Març de 2020. 00:35h.

Un altre que poden inhabilitar

Bernat Solé, nou conseller d'exterior

Un altre que poden inhabilitar

Imatge d'arxiu de Bernat Solé, nou conseller d'Acció Exterior

Torra, per ordres de Puigdemont, ha designat nou conseller d'Acció Exterior de la Generalitat, per substituir Alfred Bosch, l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé. Es tracta d'una nova iniciativa dirigida a utilitzar el Govern de la Generalitat com a una simple caixa de ressonància de la simbologia independentista, perquè el nou conseller està investigat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pel que fa a la seva relació amb l'intent de referèndum il·legal de l'1 d'octubre del 2017.

La petició de la fiscalia és d'un any i mig d'inhabilitació per ocupar càrrec públic, i aquest mateix mes de març el tribunal ha rebutjat el recurs d'apel·lació que van presentar els advocats de Solé. Se l'acusa d'un delicte de desobediència, perquè presumptament no va fer cas de la prohibició del referèndum pel tribunal Constitucional, i no sols no ho va impedir, sinó que com a alcalde d'Agramunt va col·laborar a la realització de les corresponents votacions.

També per un delicte de desobediència ha estat condemnat a inhabilitació per ocupar càrrec públic el mateix president Torra, pendent que el Tribunal Suprem decideixi sobre el recurs que ha presentat contra la sentència. Aquesta decisió pot produir-se a qualsevol moment, i podria propiciar la convocatòria d'eleccions a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat