Publicitat
Confidencial · 14 de Març de 2018. 00:00h.

Un programa bumerang

És un argument del jutge Llarena

Un programa bumerang

Carles Puigdemont i Oriol Junqueras al Palau de la Generalitat

Amb un programa de legislatura de caràcter radical, Junts per Catalunya (JxC) i Esquerra van intentar convèncer la CUP que donés suport al Parlament a una eventual -i impossible- investidura de Jordi Sànchez com a proper president de la Generalitat, amb l'objectiu prioritari de mantenir la unitat del bloc independentista.

La CUP, però, ha rebutjat el programa d’ambdues formacions. A més, el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha utilitzat aquest programa com a un dels seus principals arguments per rebutjar la petició que Sànchez pogués assistir a una eventual sessió plenària del Parlament sobre la seva investidura.

El magistrat ha assumit la posició de la fiscalia, que havia sol·licitat a Llarena que Sànchez seguís a la presó davant del risc de reiteració que ara més que mai es pot donar, atès "el context [polític] actualment vigent", al qual situa "el recent pacte assolit per les formacions polítiques de JxC i ERC per a la continuació del procés constituent que acabi amb la constitució de la república". És a dir, el programa ha esdevenit un bumerang.

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat