Publicitat
Confidencial · 15 de Novembre de 2017. 00:24h.

Un programa sense futur

Propostes dubtoses de l'independentisme

Un programa sense futur

Imatge de la commemoració d'una Diada

Els punts comuns dels programes de les formacions independentistes per a les eleccions del proper 21 de desembre es basen a tres eixos fonamentals: la posada en llibertat dels dirigents empresonats preventivament, l'oposició a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola i el reforçament de la república que va proclamar la majoria parlamentària independentista a la cambra catalana.

Les formacions independentistes, però, corren el risc que aquests punts perdin el seu sentit durant la campanya electoral. Així, d'una banda, els dirigents empresonats seran molt probablement posats en llibertat quan el Tribunal Suprem assumeixi el sumari instruït per l'Audiència Nacional, una jutge de la qual és la responsable dels empresonaments. El Suprem ha iniciat ja la tramitació per demanar el sumari.

En segon lloc, no té sentit reivindicar la supressió de l'aplicació de l'article 155, perquè el Govern de l'Estat ja va demanar al Senat l'autorització per aplicar aquesta normativa fins al moment al qual prengui possessió el Govern recolzat per la nova majoria parlamentària que sorgeixi de les eleccions del 21 de desembre. I sobre la consolidació de la república catalana, caldria aclarir que els mateixos dirigents independentistes han assegurat que la seva proclamació va ser una acció purament simbòlica. Per tant, parlar del reforçament de la república catalana és fer volar coloms, una expressió, un gest.

1 Comentaris

Publicitat
#1 Guy Verhofstadt también se descojona de Puchi, ., 15/11/2017 - 07:56

Es probable que los consejeros actualmente encarcelados salgan de prisión hasta que se produzca un sentencia definitiva.
Pero si el Puchi y sus consejeros en Bélgica son extraditados, cosa bastante posible, casi seguro que van a chirona.