Publicitat
Confidencial · 27 de Maig de 2019. 00:00h.

Un reclús ha de ser diputat?

Peticions perquè es canviï la llei

Un reclús ha de ser diputat?

Muntatge gràfic amb Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva (foto: CCMA)

La imatge del Congrés, la cambra legislativa espanyola -i el mateix es pot dir del Senat-, ha quedat molt tocada davant de la situació provocada pel fet que quatre ciutadans que estan empresonats, encara que sigui de forma preventiva, i sotmesos a judici al Tribunal Suprem sota l'acusació de delictes molt greus, puguin legalment ser elegits diputats i prendre possessió dels seus escons.

Aquest escenari és similar al que es produeix quan ciutadans que estan en aquesta mateixa situació judicial puguin ser representants de l'Estat espanyol al Parlament Europeu. Aquests episodis, que donen una imatge lamentable de les institucions espanyoles, han provocat que des de molts sectors s'hagi plantejat la conveniència que es modifiqui la legislació vigent, per impedir que es produeixin aquest tipus de casos.

La situació és encara més absurda si es té en compte que la suspensió a l'exercici de les seves funcions d'aquests quatre diputats i un senador esdevé irrellevant tot aquest procediment. En qualsevol cas, els sectors que demanen canvis legals consideren que les polítiques garantistes haurien de tenir uns límits, amb l'objectiu d'evitar situacions de desprestigi i desgast com les protagonitzades aquests dies pel poder legislatiu de l'Estat.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 M. Pilar, Barcelona, 27/05/2019 - 17:08

Absolutament d'acord

#1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/05/2019 - 01:17

A España lo que le hace falta es madurar de una puñetera vez y convertirse en una democracia militante, que parece mentira que no aprendamos de la historia.