Publicitat

Ja es parla de racisme a Catalunya

Un tabú trencat

Imatge de la celebració de la Diada del 2016 a Barcelona

Fins ara, fins i tot durant els moments més tensos del procés sobiranista, a Catalunya havia estat una mena de tabú plantejar obertament acusacions concretes de racisme, xenofòbia o supremacisme i qüestions similars. Malgrat tot, segons comenten fonts catalanistes -no independentistes-, l'elecció d'un personatge com a Quim Torra per a la presidència de la Generalitat ha trencat aquest tabú.

La publicació de textos escrits pel nou president ha obert una nova etapa en l'enfrontament polític a Catalunya, on des de fa diversos dies s'utilitzen sense cap problema les acusacions a Quim Torra de racisme contra els espanyols, el que significa un canvi qualitatiu important a l'esquema tradicional del debat polític a Catalunya.

Els textos escrits per Torra han proporcionat als sectors catalans no independentistes una munició ideològica contra l'independentisme que mai no havia estat utilitzada. A partir de la presidència de Torra, el debat polític inclourà a Catalunya unes qüestions que fins ara eren tabú, el que és previsible que augmenti les tensions.

Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 Rodejet, Barcelona, 16/05/2018 - 21:30

Els que es manifestaven al costat de PSOE-C'S-PP, és a dir PxC o Falange són racistes. A Sociedad Civil Catalana hi ha molts membres que són obertament racistes perquè formen part d'organitzacions racistes.
Teniu raó, a Catalunya hi ha racisme, i també, entre independentistes, evidentment.

#6 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Catalonia Banana Republic, 16/05/2018 - 18:10

What you say is absolutely true. The catalanism is an evil ideology.

#5 Mikel, Levisham , 16/05/2018 - 11:39

Already in the 40s until the 60s called charnegos those who came from other provinces then in the 80s were looking for new African citizens to be the new Catalans? False hypocrisy full of greed and evil

#4 Protágoras, bcn.España, 16/05/2018 - 11:04

Hablar de "etnias", de "supremacismo", de "dos pueblos" siempre ha sido tabú en Cataluña. Hablábamos de servios, croatas, hutus y tutsis, pero nos negábamos a utilizar las mimas categorías para describirnos. Sí, en Cataluña hay xenofobia y supremacismo. No se explica de otra manera que se prohíba al (55%) la escolarización en su lengua.

#4.1 Protágoras, bcn.España, 16/05/2018 - 11:25

"Serbios"

#4.2 Uno que os lee, Al sur de Berlín, 16/05/2018 - 21:22

No se disculpe, que servios es correcto también (si los inútiles de la RAE no lo han cambiado últimamente en un ataque de modernidad mal entendida a los que son tan aficionados), de hecho es la forma histórica en español; la forma con viene del inglés y es más válida etimológicamente (Srbija).

#3 Albert, BCN, 16/05/2018 - 08:33

Tanto llamar fachas a los partidos constitucionales por obedecer la constitucion y mira por donde se les cuela un presidente totalmente nazi. Ahora ya podemos llamarlos nazis con todas las de la ley y se les hunde la propaganda, a ver como lo arregla el Torra, igual empezamos a verle dando besos a niños Españoles como el los llama para lavar imagen