Publicitat

Els disturbis, munició per a Madrid

Un tret al peu

Imatge dels aldarulls de Barcelona

L'independentisme s'ha disparat un tret a un peu amb els greus disturbis que està provocant aquests dies als carrers de Catalunya, segons admeten fonts independentistes moderades, que es refereixen al tremend perjudici que causa al moviment independentista la important difusió mediàtica internacional d'aquests episodis.

La gravetat de les situacions que s'estan desenvolupant a Catalunya desmenteix, d'altra banda, la tradicional invocació al pacifisme i els mètodes no violents del moviment independentista català. Fonts no independentistes recorden ara que el procés sobiranista es va iniciar amb el lema de la revolució dels somriures.

Així mateix, aquests fets proporcionen arguments de pes a l'administració espanyola si les seves autoritats consideren en algun moment que cal aplicar alguna de les mesures legals previstes per a aquestes situacions: article 155 de la Constitució; llei de cossos i forces de seguretat de l'Estat de 1986; llei de seguretat nacional de 2015, i llei orgànica 4/1981, que regula els estats d'alarma, d'excepció o de setge.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pepe, Alacant, 17/10/2019 - 11:09

Esas fuerzas separatistas moderadas hubieran tenido que desautorizar desde sus inicios a los CDR, pero no sólo no lo hicieron, sino que les alentaron con la creencia que podrían modularlos a su antojo, pero no ha sido así. Ahora, toca aguantar las consecuencias.