Publicitat

Amb l'euroordre contra Ponsatí

Una altra 'fake news'

Portades dels diaris 'El Punt / Avui' i 'Ara' sobre l'euroordre de Clara Ponsatí

L'independentisme català ha muntat una altra fake news, aquest cop amb l'euroordre del magistrat Llarena sobre Clara Ponsatí, aprofitant que l'agència de la policia britànica que tramita aquestes qüestions va demanar aclariments a Llarena sobre la seva petició. Quan la nova informació del magistrat va arribar a Londres, es va reprendre immediatament la tramitació de l'euroordre. La fake news va tenir aquesta vegada un recorregut molt curt.

Quan es va conèixer que la policia britànica demanava aclariments, l'independentisme, i els seus influents terminals mediàtiques catalanes, va iniciar una important ofensiva desinformativa difonent que la justícia britànica havia rebutjat la euroordre sobre Ponsatí. A més, deduïen que aquest fet tindria una influència molt important sobre les restants euroordres, que afecten Carles Puigdemont, Lluís Puig i Toni Comín, que no estan a la Gran Bretanya, sinó a Bèlgica.

La llei britànica estableix que la policia ha de pronunciar-se sobre una euroordre abans que la petició arribi als jutges, i en aquest cas, l'agència policial britànica que s'ocupa d'aquesta tramitació, va demanar més informació. Quan la va rebre, va tramitar l'euroordre. Per tant, ni s'ha rebutjat la petició de Llarena, ni s'ha produït cap intervenció judicial. Poques vegades l'independentisme ha dit tantes falsedats sobre un mateix afer.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Irene, Bcn, 11/11/2019 - 17:29

GC: Tanto cuesta descabezar a Tsunami?? Pregunto...