Publicitat
Confidencial · 13 de Gener de 2020. 00:23h.

Una altra ‘fake news'

Sobre Junqueras i el tribunal de la UE

Una altra ‘fake news'

Detall de la seu del Tribunal de Justícia de la UE de Luxemburg

Molts sectors independentistes, i d’altres afins, han experimentat una gran decepció quan el Tribunal Suprem ha punxat la bombolla de falsedats que els dirigents de l'independentisme, i els potents mitjans de comunicació que financen i controlen, havien creat amb la recent decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea de Luxemburg sobre la immunitat d'Oriol Junqueras, a conseqüència de la seva elecció com a eurodiputat. A més, s'està prescindint de que va ser el mateix Suprem espanyol qui va demanar una decisió al tribunal europeu.

La direcció de l'independentisme va falsejar la realitat, assegurant que el tribunal de Luxemburg havia decidit la llibertat de Junqueras, l'anul·lació del judici pels fets de la tardor del 2017, la invalidesa de la sentència d'aquest judici i, per tant, la sortida de la presó no només del líder d'Esquerra, sinó de tots els condemnats. Era totalment fals. El tribunal només va dir que Junqueras va adquirir immunitat -per fets relacionats amb l'exercici del càrrec d’eurodiputat- quan la seva elecció es va fer oficial, i que el Tribunal Suprem espanyol decidiria la manera d'aplicar aquest fet. Res més. I tot això, a més, ha estat reconegut pel mateix Parlament Europeu.

Ara, després d'haver generat una gran quantitat de falses expectatives a l'independentisme amb aquestes manipulacions, als dirigents independentistes els resulta molt difícil explicar als que els havien cregut el que ha passat. Aquests dirigents no reconeixeran que han actuat al marge de la realitat, i per tant, la seva opció és només una fugida cap endavant, desqualificant la justícia espanyola, i prescindint del que realment ha passat. Ha estat una nova fake news.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pep, Al-Barcino, 13/01/2020 - 13:24

Los indepes necesitan un psiquiatra... Viven al margen de la realidad: sufren un transtorno mental grave.

#1 catafracto, Barcelona, 13/01/2020 - 09:49

¿Dirigentes indepes engañando a su borregada y esta tragándose la bola sin ni siquiera cuestionársela durante 8 segundos?
¡Pero qué me dice usted, Rius! ¡No me lo puedo creer! ¡¡JUAS!!