Publicitat
Confidencial · 21 d'Abril de 2017. 00:10h.

Una altra pirueta de Junqueras

El que diu ara no està al programa de JxSí

Una altra pirueta de Junqueras

El líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, durant un acte del seu partit

El líder d'Esquerra ha tingut una ocurrència per tapar dues qüestions: la creixent divisió a Junts pel Sí i el fet que ell mateix està convençut que el referèndum no es podrà realitzar. Per tant, fa una pirueta i diu que, si l'Estat impedeix la consulta, es farà una declaració unilateral d'independència (DUI). Ha afegit que aquest plantejament figura entre les previsions del programa electoral de Junts pel Sí.

Inicialment, no és cert que estigui al programa, perquè l'únic referèndum que apareix al programa de la coalició governant és per ratificar una eventual constitució de Catalunya. De fet, el referèndum sobre la independència no figura al programa de Junts pel Sí, perquè va ser descartat després de les eleccions del 27-S del 2015, i va ser una altra pirueta ideada pels dirigents sobiranistes per intentar sortir d'una situació de bloqueig fent veure que es plantejava un nou objectiu.

A més, aquesta resurrecció de la DUI és un plantejament molt poc creïble, perquè és difícil creure que si el moviment sobiranista no és capaç de convocar un referèndum sobre la independència, pugui ser capaç de proclamar i mantenir una declaració d'independència. Dins del mateix moviment sobiranista es dóna poca credibilitat a les plabras de Junqueras.

0 Comentaris

Publicitat