Publicitat
Confidencial · 6 de Novembre de 2019. 00:35h.

Una 'fake news' que s'enfonsa

El procés perjudica l'economia catalana

Una 'fake news' que s'enfonsa

Una imatge dels recents disturbis a Barcelona

Els dirigents independentistes sostenen, des que es va iniciar el procés sobiranista, que el desenvolupament del projecte independentista no ha causat cap dany a l'economia catalana. I mantenen aquesta postura tot i que gairebé 5.000 empreses van abandonar Catalunya durant els moments de més tensió a la tardor del 2017. És una altra fake news independentista, que s'ha enfonsat a conseqüència dels recents episodis de violència protagonitzats pels seus activistes.

Així, Joan Jordi Vallverdú, conseller delegat per a Espanya de Omnicom Media Group, que aglutina les agències de mitjans OMD, PHD i Hearts & Science i la consultora analítica Annalect, ha declarat que "tot el que suposi incertesa genera fre a la inversió, sigui de l'índole que sigui. I les revoltes al carrer originen immediatament una altra frenada del consum; és molt aviat per dir què decreixement s'està produint a Barcelona. Es donen xifres de dos dígits de caiguda a les vendes de molts sectors. Però a final d'any s’acabarà veient que serà bastant més".

I les agrupacions d'hotelers, restauradors, comerciants i propietaris d'apartaments turístics de Barcelona han proporcionat dades sobre l'impacte dels greus disturbis sobre aquests sectors. En aquest sentit, els eixos comercials del centre de la capital catalana van patir durant la setmana de la sentència un descens de les seves vendes que oscil·la entre el 30% i el 50%. És a dir, que sí que hi ha un important perjudici econòmic.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 El Sifoner, Castello, 06/11/2019 - 22:15

Con la economia es una de las maneras que tal vez se acabe con esta locura, igual cuando se pierdan puestos de trabajo empiecen a darse cuenta del error.

#2 Alejandro, Villadecans, 06/11/2019 - 08:17

Estos estarían en cualquier país bombardeando sus ciudades y jurando por sus muertos que no ha cerrado ni una empresa ni la más pequeña de las tienda

#1 AnnaMollet, Mollet, 06/11/2019 - 00:47

El Separatismo es Tóxico.