Publicitat

"La sentència no arreglarà el conflicte"

Una obvietat

Imatge del tribunal que ha jutjat els fets de la tardor del 2017 a Catalunya

Polítics, opinadors i líders socials nacionalistes de Catalunya estan repetint aquests dies la idea que la recent sentència del Tribunal Suprem contra dirigents independentistes "no arreglarà el conflicte". D'aquesta manera, pretenen respondre als sectors no independentistes que, suposadament, considerarien que la sentència del conflicte sobre els fets de la tardor del 2017 impliquen el final del conflicte català.

La realitat és que els adversaris dels independentistes no han dit mai que la sentència impliqui que el conflicte ha acabat, atès que és una obvietat que no és així. La justícia ha intervingut en aquesta qüestió perquè ha considerat que s'havien comès delictes i, per tant, calia jutjar aquestes conductes suposadament delictives. Res més. L'independentisme segueix -i seguirá- totalment actiu, i manté les seves reivindicacions.

El que passa és que els dirigents independentistes manipulen la realitat -una altra fake news- i diuen que Espanya ha jutjat l'independentisme, la qual cosa és totalment falsa. D'una banda, Espanya no ha jutjat ningú, ja que els que han realitzat el judici han estat els jutges; i d’una altra, no s'ha jutjat i condemnat l'independentisme, sinó uns presumptes delinqüents. Per això, ningú no pensa que la sentència pugui acabar ni amb el conflicte ni amb l'independentisme.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Pepe, Alacant, 02/12/2019 - 18:01

Es absurdo que se permita el independentismo, pero no la independencia, en consecuencia cualquier intención real de independencia, conduce inevitablemente a la ilegalidad, y a un enfrentamiento directo contra el estado. Mejor sería prohibir el separatismo, y de este modo evitar alentar falsas esperanzas.

#2 Mefisto, BARCELONA, 02/12/2019 - 17:02

Óbviament no, però era un pas necessari. Si hi tornen, seran reinicidents i les penes seran més grosses. De cara a l'exterior també ha donat una bona imatge de la justicia espanyola. Felicitats, Llarena i Marxena! I feliç any nou!

#1 El Sifoner, Castelló, 02/12/2019 - 12:12

(.."La sentencia no arreglará el conflicto"..) Efectivamente, igual que un referéndum, tampoco solucionaría el problema, si se realizase, fuese cual fuese el resultado, la parte derrotada nunca lo aceptaría y seguiría el tema, de un lado o del otro. Los sentimientos son muy malos consejeros y de esto ha tratado siempre el proceso , de sentimiento