Publicitat

Puigdemont ho va dir abans del 21-D

Va prometre tornar

L'expresident Puigdemont durant unes declaracions radiofòniques a Brussel·les

Ara ja gairebé ningú no recorda que l'expresident Puigdemont, que es troba actualment fugat a Brussel·les, va prometre tornar a Catalunya si guanyava les eleccions del 21-D del 2017. I de fet, les va guanyar, perquè la seva candidatura va ser la primera d'un front independentista que va aconseguir la majoria absoluta al Parlament.

Durant una roda de premsa a Brussel·les el 12 de desembre del 2017, va dir que "si el Govern [espanyol] respecta el resultat, tornarem. Si la voluntat del poble de Catalunya és que sigui investit president, he d'estar a Palau". I va afegir: "La investidura no es pot fer ni a Brussel·les ni a la presó, només al Parlament. Un ha d'estar en llibertat per poder exercir el càrrec. I això pesa més que les esposes. Si els catalans volen aquest Govern cal fer-ho possible, i és incompatible amb l'exili i amb la presó”.

Tanmateix, no ha tornat, i tot indica que no té cap intenció de tornar, atès que actualment Puigdemont exigeix al proper Govern que li proporcioni a Brussel·les una estructura política i administrativa amb poder real i efectiu sobre la Generalitat. Aquest fet indica que l'expresident pensa romandre a la capital belga, malgrat les seves promeses.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Júlia, Barcelona, 09/03/2018 - 00:15

La pregunta no es si quiere o no volver,...la pregunta es CUANTO le durará la "gasolina" para mantener el caro tren de vida en Bélgica..teniendo en cuenta -además, que ahora mismo su protagonismo ya cae en picado.