Publicitat
Confidencial · 8 de Novembre de 2019. 00:00h.

"Valents" o violents?

Banalització dels disturbis a Catalunya

"Valents" o violents?

Imatge dels recents disturbis a Barcelona

Part de la societat catalana, no només l'independentisme, ha assumit una actitud de banalització dels recents i greus disturbis que es van produir durant les protestes contra la sentència del judici pels fets de la tardor del 2017. D'alguna manera, es comparaven els incidents provocats pels nois amb les actuacions de l'oposició al franquisme.

Aquesta tolerància comprensiva cap a uns fets que han provocat a Catalunya uns 600 ferits, més de cent detinguts, més de 25 empresonats i danys econòmics de 2,5 milions d'euros, segons les primeres avaluacions, es reflectia al text d'una pancarta que va aparèixer a la manifestació del 25 d'octubre, quan es van produir els disturbis més greus: “La meva filla no és violenta, és valenta".

En aquest sentit, aquesta actitud de frívola justificació, tenyida de complicitat amb unes actuacions tan greus, podria també estar relacionada amb el fet que molts dels nois que van protagonitzar els disturbis són fills de famílies burgeses, jovenets sense problemes que juguen a revolucionaris fent-li el joc, com els seus comprensius pares, a un moviment que emet, cada vegada amb més intensitat, unes inquietants senyals d'ultradreta totalitària.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat