Publicitat
Confidencial · 17 de Setembre de 2019. 00:30h.

Van pactar amb els del 3%

Les fugades a Ginebra es queixen ara

Van pactar amb els del 3%

Anna Gabriel i Marta Rovira, en una imatge d'arxiu

Dos dirigents independentistes catalanes que van fugir a la ciutat suïssa de Ginebra per eludir l'acció de la justícia espanyola després dels fets de la tardor del 2017, Anna Gabriel, de la CUP, i Marta Rovira, d'Esquerra, han començat a reconèixer per primera vegada de manera pública que, potser, no es van fer adequadament les coses durant el procés que va portar a la declaració d'independència de Catalunya.

En aquest reconeixement hi ha un inici d'autocrítica, encara que no clara ni total. Diu Gabriel que "és imprescindible revisar allò que no es va fer bé, assumir la pròpia responsabilitat i aplicar el rigor en el balanç dels esdeveniments, per evitar que la història es repeteixi, aquest cop com a farsa, en comptes de com a tragèdia". I segons Rovira, el referèndum de l'1 d'octubre del 2017 "no va tenir prou legitimitat", afegint que "l'1-O el vam construir perquè tingués tota la legitimitat democràtica, però ens van fallar moltes coses".

Ambdues dirigents obliden en aquesta tímida autocrítica un element essencial per interpretar el que ha passat amb el projecte independentista. Es tracta del contrasentit que implica que dues formacions d'esquerra -si més no, això diuen ells-, com a la CUP i Esquerra, s'aliessin per impulsar tot aquest procés amb la dreta catalana corrupta. Al marge d'altres consideracions, algú es creu que els protagonistes de l'afer de Banca Catalana, del saqueig del Palau de la Música, del cas del 3%, de la gestió dels diners de la família Pujol, del cas de les ITV i de molts d’altres episodis similars eren els socis adequats per arribar a la independència de Catalunya?

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 17/09/2019 - 18:48

Pues por aquí nos hemos quedado la mar de a gusto sin estas dos fanáticas huidas... y si las admiten "en el exili" que se jo... los suizos...

#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/09/2019 - 14:20

"l'1-O el vam construir perquè tingués tota la legitimitat democràtica, però ens van fallar moltes coses", Claro que os faltaron cosas, como que lo que montásteis fue un golpe junto a la banda corrupta del 3% del Padrino. Normal que os fugaseis.

#2 AnnaMollet, Mollet, 17/09/2019 - 12:20

En ese referendum ilegal, solo votaron los separatistas. Evidentemente, nada tenía de democrático eso.

Hicieron un Golpe de Estado cuando sin permiso del pueblo y violando las leyes, derogaron el Estatut y la Constitución votadas democráticamente por los catalanes. Un Golpe de Estado en toda regla. ¿Qué no entienden esta evidencia absoluta?

#1 Pepe, Lleida , 17/09/2019 - 10:41

Hace poco que el P$O€ de Sanchez acaba de pactar con los del 3% en la Diputación de Barcelona y nadie se queja, cuanta hipocresia!