Publicitat
Confidencial · 24 de Maig de 2019. 00:18h.

'Van passar' dels presos

No volien que es vetés Iceta

'Van passar' dels presos

Alguns dels dirigents independentistes jutjats, a la presó

Fonts independentistes han revelat que els dirigents de Junts per Catalunya (JxC) empresonats pels fets de la tardor del 2017 i actualment sotmesos a judici, eren totalment contraris que JxC i Esquerra vetasen al Parlament la designació com a senador del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per ser elegit posteriorment president del Senat.

Aquestes fonts afegeixen que en aquesta qüestió la iniciativa va ser d'Esquerra, un partit sempre acomplexat davant de la possibilitat que els seus dirigents puguin ser acusats de traïdors per l'independentisme més radical. I JxC es va veure arrossegada per la posició del partit d'Oriol Junqueras, sumant-se d'aquesta manera al Parlament a la votació negativa perquè Iceta esdevingués senador.

Els dirigents de JxC empresonats no són favorables, en principi, a un enfrontament directe amb Pedro Sánchez, que es mantindrà com a president del Govern espanyol, ja que són conscients que, després de la sentència del judici al qual estan sotmesos actualment, caldrà negociar amb l'Executiu de Madrid l'eventual concessió d'un indult. I el veto a Iceta és, òbviament, un obstacle per a aquestes futures negociacions.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat