Publicitat

Pànic de perdre el Govern a JxC

Vertigen electoral

Imatge d'un acte de Junts per Catalunya

El president Torra està parlant últimament de la possibilitat d'una convocatòria de les eleccions catalanes, davant de la seva probable sortida de la presidència de la Generalitat a conseqüència de la seva inhabilitació judicial. Aparentment, és una manera de pressionar Esquerra perquè es mostri ferm i contundent a la seva oposició al fet que la inhabilitació sigui finalment aplicada.

Tanmateix, la realitat, segons fonts independentistes, és que Junts per Catalunya (JxC) corre riscos molts més grans que el partit que dirigeix Oriol Junqueras si, efectivament, les eleccions catalanes fossin imminents, entre d’altres qüestions perquè totes les enquestes donen Esquerra com a guanyadora. És a dir, que es produiria una ratificació de l'anomenat sorpasso.

I dins de JxC s'està generant una situació propera al pànic davant de l'eventualitat que el partit pugui perdre el poder a la Generalitat. Si els exconvergents fossin desallotjats de la plaça de Sant Jaume, perdrien el control de la gestió dels recursos públics i de situacions relacionades amb alts sous, llocs de treball i concessions dels serveis públics, qüestions que, a hores d’ara, els proporcionen una considerable influència política i social a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat