Publicitat
Confidencial · 12 de Març de 2018. 00:05h.

Vila i els empresaris

Foment s'apropa a l'exconseller

Vila i els empresaris

L'exconseller Santi Vila en una imatge d'arxiu

Els moviments de l'ex conseller del Govern Santi Vila, que va dimitir quan Puigdemont va decidir canviar la convocatòria d'eleccions per la declaració d'independència (DUI), estan sent seguits amb molta atenció pels empresaris catalans, amplis sectors dels quals consideren que seria molt positiva per a Catalunya una alternativa com la que sembla que planteja Vila.

Aquest interès empresarial cap l'exconseller va quedar reflectit pel fet que, entre els assistents al recent acte de presentació del seu llibre, figurava Joaquim Gay de Montellà, president de la principal patronal catalana, Foment del Treball. El llibre ha estat publicat per Planeta, els principals accionistes i fundadors de la qual estan en contra del procés sobiranista. El president de l'editorial, Josep Creuheras, també va assistir.

Foment i altres sectors empresarials catalans s'han mostrat contraris al projecte independentista, i han defensat l'alternativa del catalanisme centrista i moderat que representava l'antiga CiU. Actualment, sembla que Vila està movent-se en aquest àmbit ideològic, la qual cosa ha originat un gran interès d'importants grups empresarials de Catalunya.

Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Protágoras, bcn.España, 12/03/2018 - 20:35

Una alternativa política como la auspiciada por Santi Vila puede ser letal para el secesionismo. Competiría por los votos nacionalistas y con muy pocos diputados dejará al secesionismo en minoría. Sería muy positivo que saliera adelante. Este ya no se juega más el sillón y solo podría preservarlo pactando con los constitucionalistas.

#1 Sira, FIGUERES, 12/03/2018 - 13:29

Santi Vila SEMPRE ha sigut l'antiga convergència. Molts no el vam acabar de creure mai quan, teatralment, va abraçar -se a la Independència i cridar allò de " si cal jugar-s'hi el patrimoni...". A Figueres se'l coneix com el venedor de fum... No té vergonya ni dignitat!