Publicitat
Confidencial · 22 de Març de 2017. 00:20h.

Volen avançar el referèndum

La campanya comença massa aviat

Volen avançar el referèndum

Paperetes de la consulta del 9-N del 2014

Diversos formacions polítiques catalanes han anunciat que estan ja preparant l'inici de la campanya a favor del en l'eventual referèndum sobre la independència de Catalunya, i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja l'ha començat, tot i que, segons la promesa del president Puigdemont, el termini per fer la consulta acaba a finals del setembre.

Aquestes presses indicarien, segons fonts de diversos partits catalans, que en contra del previst el moviment sobiranista intentarà que el referèndum se celebri abans del setembre. Fins i tot s'ha especulat amb un eventual avançament de la consulta a l'inici del proper estiu.

Així, d'una banda s'acceptaria la petició de la CUP, que planteja aquesta exigència com a contrapartida al seu suport als Pressupostos, atès que creu que ja no hi ha raons per esperar més. De l'altra, s'intentaria aprofitar el malestar provocat al sobiranisme per les inhabilitacions de Mas, Rigau i Ortega i les que s'espera que recaiguin sobre Homs i Forcadell. També s'intentaria evitar que el ressò mediàtic dels casos de corrupció de Convergència desgast encara més el sobiranisme.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat